:-)



Bine ati venit pe blogul meu..... am atasat mai jos niste modele de unghii pe care am reusit sa le realizez, cred ca e destul de bine pentru un incepator. Va astept !!!
O zi frumoasa !!!

si nu uitati:


" Mainile sunt cartea de vizita a fiecarei femei si a


fiecarui barbat.


Ele dezvaluie multe lucruri despre fiecare"

marți, 2 februarie 2010

Despre unghie si ingrijire :-)

Unghia este o productie cornoasa, dura, dispusa in partea dorsala a varfului degetului si se prezinta ca o lama cu expremitatea proximala si parti laterale infipte in piele.
Structura unghiei: radacina, cuticula, lunula, semiluna
patul unghiei, corpul unghiei; partea libera a unghiei , pielita de sub partea libera a unghiei.
Unghiile de la maini cresc cu ¬ 0.3 cm / luna, cele de la picioare de 3 ori mai incet.
Formele unghiei: rotunda, patrata, semi patrata, rotunjita, trapezoidala, ascutita.

Tipuri de manichiuri:
* clasica
* frantuzeasca se identifica cu cea clasica, insa NU se taie cuticula, doar se impinge.
* artistica: se identifica cu manichiura clasica, doar ca la sfarsit se realizeaza un model.
* japoneza
* aplicata( pentru intarirea unghiilor, constructie, cu tipsuri).
* italiana( creaza senzatie de alungire)


Iregularitatile unghiilor: * valurite si fragile datorate lipsei de vitamine,
* albastrui: datorita circulatiei deficitara a sangelui;
* crestere exagerata a cuticulelor( nu se recomanda taierea acestora in cazul in care acestea nu au mai fost taiate pentru ca vor creste mult mai mult si mai repede, datorita tendintei corpului de a se regenera. In acest caz se recomanda retusarea lor).
* maronii si rosiatice, datorita lovirii.
* fara luciu: carenta de vitamine A, Ca
* agatare: carenta Vit C, proteine, acid folic.
* linii albe pe suprafata: deficit de proteine.


Bolile unghiilor
* ONYCHOMYCOSIS: este determinata de paraziti vegetali. Se manifesta ca o incarcatura albicioasa care se poate razui. Apar niste striuri galbene in interiorul unghiei. Boala pleaca de la partea libera spre radacina acesteia.
* ONYCHIA: se produce inflamarea matrix-ului( zona racadinii), tesutul se impuroiaza, si este cauzata de nesterlizarea instrumentelor. Poate fi contagioasa.
* ONYCHOCRYPTOSIS: sunt unghii incarnate rezultate in urma pilirii exagerate. Pot rezulta infectii.
* ONYCHOPTOSIS: caderea unghiilor( la sifilis).
* ONYCHOLYSIS: este departarea unghiei de patul unghial, insa fara sa cada. Este produsa de existenta unei ciuperci.
* PARANYCHIA: este o inflamare a tesutului de jur imprejur a unghiei, datorata existentei bacteriilor.


Tratamente pentru ingrijirea unghiilor de la maini si picioare:
Pentru maini
* lacuri intaritoare pentru unghii cu calciu, cu sambure de migdale, suc de rosii, cu vitamine.....
* ulei cald cu vitamine( pentru acasa);
* ulei de masline cu calciu;
* amestec de uleiuri: 2 picaturi de lavanda, 2 picaturi de chiparos, 2 picaturi de ulei de santal, 2 lingurite de ulei de migdale, 2 linguri de ulei de ricin. Uleiul de migdale se amesteca cu uleiul de ricin, dupa care se adauga uleiul de lavanda/ santal si chiparos. Apoi, amestecul se adauga pe unghie in strat gros, se lasa sa actioneze 20 minute si se sterge. Se realizeaza o data pe saptamana.
* introducerea unghiilor in sucul unei lamai si se repeta de 2 ori / zi.
* Aveti nevoie de : coaja uscata de la 10 oua si suc de la 3 lamai. Se lasa la macerat 7 zile, la final se adauga apa si miere si se consuma o lingura /zi.

Pentru picioare:
* tratament cu parafina: pentru hidratare si catifelare.
* untura de porc nesarata( 10 impachetari) : pentru calcaie uscate si crapate.


Cuticula: are rol de bariera impotriva patrunderii bacteriilor in unghie. Se recomanda hranirea ei, hidratare, impingerea cu betisorul de portocal/ sau retusarea ei prin taierea surplusului.
Iarna aceasta se usca mult mai repede si crapa.


Pentru a avea unghii si o viata sanatoasa, nu trebuie sa lipseasca din alimentatie:
* vitamina B( biotina) care se poate gasi in galbenusurile de ou, soia, ficat, cereale integrale, lapte, drojdie de bere.
* acizi grasi esentiale: somon, ton, nuci, alune, seminte.
* minerale sulfuroase: miere, castravete, struguri, ceapa, usturoi, asparagus.

***************
************ ****************